Tire Süzme Yoğurdu Eşliğinde Deniz Börülcesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    SUYU bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca yıkanıp, temizlenmiş deniz börülcesini içine atın. 10 dakika pişirip süzün ve buz katılmış suya atın. 5 dakika bekletip, buzlu sudan alın. Deniz börülcesinin kılçıklarını elinizle hafifçe çekerek sıyırın ve servis tabağına aktarın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip, harmanlayın. Yoğurdu kıyılmış sarmısakla karıştırın ve deniz börülcesi eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...