Semizotlu Makarna Mücveri

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    MAKARNAYI tuz eklediğiniz bol suda haşlayıp, süzün. Geniş bir kaba alıp buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Yumurta aklarını tuz ve karabiberle iyice çırpın. Makarnanın üzerine iri kıyılmış semizotu, rendelenmiş havuç, ince kıyılmış taze soğan, bezelye, çırpılmış yumurta akı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Büyük bir tavayı kalan zeytinyağı ile yağlayın ve kızdırın. Makarnalı karışımı tavaya düzgünce yayın ve üzerini düzeltin. Her iki tarafını da pişirin. Servis tabağına aktarın ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...