Sebzeli Fava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KURU baklaya bir gece öncesinden üzerini geçecek kadar su ekleyip, ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve tencereye alın. İçine dörde bölünmüş soğan, sarmısak, tozşeker, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen baklayı blenderden geçirinve bir kenara alın. Küp doğranmış havuç ve kırmızı biberi sıvıyağda hafif soteleyip, bakla püresine ekleyin.Mısır ve çok ince kıyılmış dereotunu da ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırın. Baton şeklinde cam bir kabııslatın ve karışımı içine boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltip, koku çekmemesi için streç filmle kaplayın.Donması için buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün ters çevirip servis tabağına çıkarın. Üzerinidereotu ve dilimlenmiş kornişon ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL