Sebzeli Barbunya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BARBUNYAYI temizleyin ve bol suyla yıkadıktan sonra süzülmesi için süzgece koyun. Tereyağını bir tencerede eritip, sıvıyağ ekleyin. Kıyılmış mantar, soğan, sivri biber, sarmısak, kabuğu soyulmuş domates ve defne yaprağını koyun. 2-3 dakika soteledikten sonra barbunya, krema ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika pişmeye bırakın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan almaya yakın tane karabiberi katın. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...