Sebze Şişleri

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyduktan sonra ezip, soğuması için bir kenara alın. İnce kıyılmış pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında, kısık ateşte 4 dakika kavurun. Soğuduktan sonra patatesin içine katın. Yumurta akı, mısır unu, tuz ve karabiber ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, köfteler hazırlayın. Köfteleri hafif mısır ununa bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Servis için kabak ve sivri biberi iri küpler halinde doğrayın. Şişlere kabak, kiraz domates, sivri biber ve köfte olacak şekilde dizip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...