Peynir Kroketli Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ENGİNARLARIN yapraklarını çanak kısmının hemen üzerinden kesin. İçinde kalan tüylü kısmı bıçakla temizleyin. Limonu ikiye bölüp tuza batırın ve enginarların kararmalarını önlemek için üzerlerine sürün. Dış kenarlarındaki koyu yeşil yaprakları, yaprakların dip kısmı üzerinde kalacak şekilde elma soyar gibi temizleyin. Enginarları bir tencereye alıp üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı limon suyu, 3 adet kesmeşeker, tuz ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağa oturtun ve kaynamaya başladıktan itibaren 25 dakika haşlayın. Süzüp servis tabağına aktarın. Parmesan peynirini ekleyip karıştırın. Üzerini streç filmle kapatın ve soğuyana dek bekletin. Beyaz peynir ve pulbiberi birlikte ezin.Soğuyan irmikli harcı 8'e bölün. Bir parçayı avucunuzda yuvarlayın. İçli köfte yapar gibi baş parmağınızla ortasını oyun. Bu kısma beyaz peynirli harçtan koyun. Avucunuzda yuvarlayıp kapatın. Kalan parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Kroketleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Domates sos için, zeytinyağını bir tavaya alıp piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek sote edin. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan aldıktan sonra tarçını katıp karıştırın. Domates sosu servis tabağına alın. Üzerine enginarları yerleştirin. Kroketleri koyarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...