Patlıcan Taratoru

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları folyoya sarıp ocakta ya da fırının ızgara bölümünde közleyin. Biberleri de yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da fırının ızgara bölümünde közleyin. Patlıcanların kararmasını önlemek için, kabuklarını soyup bütün olarak limonlu suya atın. Ilınmaya bırakın. Biberlerin zarlarını sıcakken soyup, çekirdeklerini çıkartın ve blenderden geçirin. Patlıcanları çatalla iyice ezip, içine biberleri ilave edin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Peynir, yoğurt, ceviz, tahin, sarmısak ve zeytinyağını da patlıcanların üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek, iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...