Patlıcan Silkmesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 KUZU etini bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerini 1-2 parmakgeçecek kadar su ilave edip, 25-30 dakika pişirin. 2 Patlıcanları alacalı soyup, halka doğrayın. Sıvıyağı birtencereye alıp piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine doğanmış patlıcanı ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın ve sallayarak patlıcanları karıştırın. Pişen eti suyuyla birlikte tencereyekatın. Birkaç dakika sonra bulgur, küp doğranmış domates, tuz ve karabiber katıp (gerekirsesıcak su ekleyerek) bulgur yumuşayana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL