Patlıcan Silkmesi

ORTA 6 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 KUZU etini bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerini 1-2 parmak
    geçecek kadar su ilave edip, 25-30 dakika pişirin. 2 Patlıcanları alacalı soyup, halka doğrayın. Sıvıyağı bir
    tencereye alıp piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine doğanmış patlıcanı ekleyin.
    Tencerenin kapağını kapatın ve sallayarak patlıcanları karıştırın. Pişen eti suyuyla birlikte tencereye
    katın. Birkaç dakika sonra bulgur, küp doğranmış domates, tuz ve karabiber katıp (gerekirse
    sıcak su ekleyerek) bulgur yumuşayana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...