Patlıcan Piyazı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alacalı soyup, küp doğrayın. Üzerlerine tuz serpin ve bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha
    sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde bekletin. Bir süzgeçle patlıcanları kağıt havlu üzerine çıkarıp, sularını süzdürün. Bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Biberleri 1 cm büyüklüğünde doğrayıp, kızartın. Domateslerin kabuklarını soyup küp
    doğrayın. Sarmısakları dövüp bir kaba alın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip, karıştırın. Patlıcan, domates ve biberleri bir kaba alıp harmanlayın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Dereotu ekleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...