Pastırmalı Ispanak Suflesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanağın saplarını kesip, yapraklarını kaynar suda 1 dakika haşlayın ve soğuk su dolu bir kaba alın. Diğer yanda başka bir tencerede sütü kaynatın. Tuz, 2 çorba kaşığı tereyağı ve irmiği ekleyin. Kaynayınca kaşar peynirini ekleyin. Sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatıp içine iki yumurtanın sarısı ile bir yumurtanın tamamını ekleyin ve karıştırın. Mantarları dörde bölün. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, piyazlık doğradığınız soğanla birlikte mantarları kavurun. Mantarlar suyunu çekince pastırmaları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Sudaki ıspanağı süzün. Isıya dayanıklı kase şeklindeki bir kabı
    yağlayıp, dibini ıspanak yapraklarıyla kaplayın. Kabın üstü için de bir miktar ıspanak ayırın. Kalan ıspanağı incecik kıyıp mantara ekleyin. Süt ve irmik karışımını da üzerine döküp karıştırdıktan sonra, ıspanakla
    kaplanmış kaba ilave boşaltın. Ispanak yaprakları ile üstünü kapatıp, su dolu başka bir kabın içine oturtun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Ters çevirerek bir servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.