Pasandida Palak (Baharatlı Patates ve Ispanak)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ONCELİKLE patatesleri soyup kup kup doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Yağını bırakması icin kağıt mutfak havlusunun uzerinde beklemeye alın. 1 cay bardağı sıvıyağı, kalın tabanlı bir tavaya alıp ısıtın. Kimyon ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca ince ince doğranmış sarmısak ve ıspanak puresini ekleyin. Yağ yuzeye cıkıncaya kadar pişirin. Uzerine toz kırmızıbiber, tuz ve kızarmış patatesleri ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra zencefil ve ince do.ranmış acı biberle susleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...