Otlu Peynirli Kabak Sefası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 KABAKLARI karnıyarık yapar gibi temizleyin. Soğanları piyazlık doğrayıp bir kaba alın. Üzerine kabukları soyulup, küp doğranmış domates, dereotu, maydanoz, sarmısak, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip, harmanlayın. Kabakları Düdüklü Tencere'ye yerleştirin ve hazırladığınız harcı içlerine
    paylaştırın. Üzerine zeytinyağı ve su gezdirip kapağını kapatın. 2 Ocağa oturtup orta ateşte, Düdüklü Tencere'nin 1'inci kademe ayarında buhar çıkana dek pişirin. Buhar çıkmaya başlayınca ocağı kısık ateşe alıp, 7 dakika pişirin. 3 Ocağı kapatıp tencereyi buhar tahliye ayarına getirin ve buharı tamamen boşaltın. Aç butonuna basarak düdüklü tencerenin kapağını açın ve kabakları servis tabağına alın. Küp doğranmış peyniri ekleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.