Otlu Peynirli Kabak Sefası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 KABAKLARI karnıyarık yapar gibi temizleyin. Soğanları piyazlık doğrayıp bir kaba alın. Üzerine kabukları soyulup, küp doğranmış domates, dereotu, maydanoz, sarmısak, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip, harmanlayın. Kabakları Düdüklü Tencere'ye yerleştirin ve hazırladığınız harcı içlerinepaylaştırın. Üzerine zeytinyağı ve su gezdirip kapağını kapatın. 2 Ocağa oturtup orta ateşte, Düdüklü Tencere'nin 1'inci kademe ayarında buhar çıkana dek pişirin. Buhar çıkmaya başlayınca ocağı kısık ateşe alıp, 7 dakika pişirin. 3 Ocağı kapatıp tencereyi buhar tahliye ayarına getirin ve buharı tamamen boşaltın. Aç butonuna basarak düdüklü tencerenin kapağını açın ve kabakları servis tabağına alın. Küp doğranmış peyniri ekleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL