Mercimekli Karnabahar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Kırmızı biberleri küp doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp, yemeklik doğradığınız soğanı 1-2 çevirdikten sonra salçayı ilave edin. Kırmızı biberleri ve karnabaharları tencereye ekleyin. Tuz ve arnavut biberini ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte hiç su eklemeden pişmeye bırakın. Ara sıra tencereyi sallayarak yemeği karıştırın. Sebzeler saldıkları suyu çektiklerinde mercimeği ve sıcak suyu ilave edin. Karnabaharlar yumuşayana kadar pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...