Mercimekli Karnabahar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Kırmızı biberleri küp doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp, yemeklik doğradığınız soğanı 1-2 çevirdikten sonra salçayı ilave edin. Kırmızı biberleri ve karnabaharları tencereye ekleyin. Tuz ve arnavut biberini ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte hiç su eklemeden pişmeye bırakın. Ara sıra tencereyi sallayarak yemeği karıştırın. Sebzeler saldıkları suyu çektiklerinde mercimeği ve sıcak suyu ilave edin. Karnabaharlar yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL