Mantarlı Şaraplı Enginar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ENGİNARLARIN sapını sağa sola bükerek kırın. Kırdığınız yerden bir bıçakla kesin. Kararmamaları için, kestiğiniz yere limon sürün. Enginarların sivri yaprak uçlarını bir mutfak makası ile kesin. Daha sonra yaprakları bir bıçak ile 2 cm kesip, üstlerine limon sürün. Bir tencereye bolca su ve tuz koyup enginarları ekleyin. Üzerine bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Enginarları sudan çıkarıp içlerindeki suyun süzülmesi için tel ızgaraya ters olarak koyun. Soğuduktan sonra düz çevirin ve ortalarındaki yaprakları elinizle tek tek çekerek içindeki tüylü kısmı ortaya çıkarın. Bu kısmı da bir tatlı kaşığı yardımı ile temizleyin. Diğer taraftan içi için, soğanı küp doğrayın. Mantarları ince kıyın. Ekmek dilimlerinin kenarlarını alıp robotta çekin. Jambonu doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip soğan ve sarmısağı kavurun. Üzerine mantar, jambon ve zeytin ekleyin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın. Ekmek, kıyılmış kekik, yenibahar ve tuz ilave edin. Enginarların ortasındaki boşluğa iç malzemeyi paylaştırın. Ocakta kullanılıp aynı zamanda fırına girebilecek kapaklı bir kaba enginarları koyun. Üzerine şarabı ekleyin. Ocakta şarabın yarısı buharlaşana kadar pişirin. Daha sonra enginarların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin. Ara sıra enginarların üzerine pişme suyundan gezdirerek 45-50 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Sosu için, ocakta ya da fırında biberleri közleyin. Fırın torbasına koyup, ağzı kapalı olarak soğuyana kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Kağıt havlu ile kurulayıp iri parçalar halinde doğradıktan sonra kenara alın. Domateslerin kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanı irice kıyın. Fesleğeni iri parçalar halinde elinizle koparıp birkaç tanesini süslemek için kenara ayırın. Zeytinyağını kızdırıp üzerine biber, domates, taze soğan, sarmısak ve fesleğen ekleyin. 15 dakika koyulaşana kadar pişirin. Soğuyunca mutfak robotuna alıp, çok fazla parçalamadan çekin. Tuz ve beyazbiber ilave edin. Fırından çıkardığınız enginarları servis tabağına alıp, etrafına sos gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL