Lorlu Pazı Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sıvıyağda ince doğranmış soğanı kavurun. Bulgur, sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip demlenmeye bırakın. Soğuyunca lor peynirini ilave edip karıştırın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp çıkartın. Hazırladığınız harcı yaprakların içine yayıp sarın. Lor dolmalarını fırın tepsisine dizin. Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını gezdirin. Sütü ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL