Kurufasulye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye aktarın ve yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Salçaları ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Soğanlı harcı fasulyeye ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Fasulye tamamen yumuşayana kadar (suyu azalırsa su ekleyerek) pişirip, ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...