Kıymalı Kereviz Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 KEREViZLERİsoyup, yarıdan keserek iç kısımlarını oyalım. Limonlu suda yarı yarıya yumuşayana dek haşlayalım ve yayvan bir tencereye dizelim. 2 Bir tavaya sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanları ekleyelim ve pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip, 2-3 dakika daha kavuralım. 2 çorba kaşığı pirinci ekleyip, şeffaflaşana dek kavuralım. 2 çorba kaşığı su, tuz ve karabiber ekleyip, pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp, ekleyelim. 3 Bezelyeleri ekleyip, karıştırarak bu harcı kereviz göbeklerine tepeleme dolduralım. Kerevizlerin yarısına gelecek kadar kerevizlerin haşlama suyunu ilave edelim. Kısık ateşte pirinçli harç yumuşayana dek pişirelim.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL