Kırmızılahana Turtası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BÜYÜK bir tencereye bolca su koyup 4 çorba kaşığı sirkeyi ekleyin. Tencereyi orta ateşteki ocağa oturtun. Lahanadan 7-8 adet yaprak ayırın. Su kaynamaya başlayınca lahana yapraklarını içine atıp 15 dakika haşlayın. Bir kevgirle tencereden çıkarıp soğuk sudan geçirin ve kenara alın. Kalan lahanayı dörde bölüp ince kıyın. Sıvıyağı tencereye alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış lahanayı ekleyin. 10 dakika kavurup küp doğranmış elma ve karanfili ekleyin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp ince kıyın ve tencereye ekleyin. Tuz katıp 15 dakika pişirin. Kalan sirke, tuz ve kesmeşekeri katın ve 5 dakika daha pişin. Tereyağının yarısı ile küçük bir turta kalıbını yağlayın. Haşlanmış bütün lahana yaprakları ile kalıbı kenarlardan hafifçe sarkacak şekilde kaplayın. İçine harcı dökün. Kenarlardaki yaprakları ortaya toplayın. Harcın üzerini de lahana yaprakları ile kapatın. Kalan tereyağını küçük parçalar halinde üzerine koyun. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip üzerindeki folyoyu çıkarın. Ters çevirip servis tabağına alın. Sıcak ya da soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...