Kabak Tadı Vermeyen Kabak Yemeği

KOLAY 4 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabakları sert bir fırça ile fırçalayarak akan suyun altında iyice yıkayın ve tamamen kuruyana kadar süzülmeye bırakın. Pişerken pörsümemesi için yıkama suyunun tamamen kurumuş olması önemlidir. Temiz ve kuru haldeki kabakları küpler halinde doğrayın. Bir fırın kabına koyun ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağı ile karıştırın. Önden ısıtılmamış soğuk haldeki fırına koyun. Fırını 150 °C ısıtın. 1 saat pişirin. İlk yarım saatin sonunda tüm malzemeyi kaşıkla karıştırın. Soğanları ve 2 diş sarımsağı temizleyip ince ince kıyın. Tuz, karabiber ve kıyma ile birlikte tencereye koyup, karıştırarak kavurun. Domates, sirke, 2 diş temizlenmiş doğranmış sarımsak, tuz ve karabiberi bir tencerede kaynatıp sosu hazırlayın. Kabakları servis tabaklarına bölüştürün, üzerine kıymalı harç ve domatesli sos ekleyip, maydanoz serpin.
    AŞÇININ NOTU
    Kabağın üstün besleyici özellikleri vardır. Ancak kilo kontrolünde düşük kalorisi, yoğun lifli yapısı, ödem çözücü özellikleri ile çok önemli bir yer tutmasına rağmen, pek çok kişinin ilk tercihleri arasında yer almaz. Bunun önemli bir sebebi, kabağın pişiriliş biçimidir. Su eklenerek, özellikle de uzun pişirildiği durumlarda kabak, erimiş bir süngere benzer. Tarifte belirtildiği şekilde soğuk fırında, az yağ ile iyice pişirilen kabağın hem kendine has lezzeti doruktadır, hem de pörsümemiş dokusu ile yiyenlerde şaşkınlık yaratacak bir gevrekliktedir.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...