Kabak Bayıldı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABAKLARI yıkayıp kabak soyacağının tırtıklı tarafı ile kazıyarak temizleyin. Daha sonra boylamasına ikiye bölün ve içleriniboşaltın. Hafifçe tuzlayıp kenara alın. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında renkleri dönene dek kavurun. Üzerine kabukları soyulduktan sona küp doğranmış domates ve ezilmiş bütün sarmısakları ilave edin. Tuz ve şekeri ekleyip 5 dakika soteedin. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Harcı içlerine paylaştırın. Dereotunu ince kıyıp kabaklara serpin. Suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...