İspanyol Omlet (Tortilla de patata)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATES ve soğanları temizledikten sonra küçük şekilde doğrayın. Tencereye önce soğanları alarak zeytinyağında, kısık ateşte 7-8 dakika pişirin. Ardından patatesleri de ekleyerek malzeme seviyesi kadar yağ ilave edin. Orta ateşte, patatesler yumuşayana dek ara sıra karıştırarak pişirin. Patatesler yumuşadığında, ateşten alıp süzün. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve tuzu ekleyin. Patates ve soğanla karıştırın. Kısık ateşte 2 dakika, sallayarak pişirin. Alt-üst yaparak diğer yüzünü de pişirin. Sıcak, ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL