İspanyol Omlet (Tortilla de patata)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATES ve soğanları temizledikten sonra küçük şekilde doğrayın. Tencereye önce soğanları alarak zeytinyağında, kısık ateşte 7-8 dakika pişirin. Ardından patatesleri de ekleyerek malzeme seviyesi kadar yağ ilave edin. Orta ateşte, patatesler yumuşayana dek ara sıra karıştırarak pişirin. Patatesler yumuşadığında, ateşten alıp süzün. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve tuzu ekleyin. Patates ve soğanla karıştırın. Kısık ateşte 2 dakika, sallayarak pişirin. Alt-üst yaparak diğer yüzünü de pişirin. Sıcak, ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL