Ispanak Ograten

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ISPANAĞI ayıklayıp yıkayın ve sıvıyağda bulyonla birkaç dakika çevirin. Diğer tarafta 3 su bardağı su, irmik, un ve yumurtayı karıştırın. Bu malzemeyi ıspanağa ekleyip, karıştırmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ispanaklı malzemeyi 3 parmak kalınlığında tepsiye dökün. Beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tereyağında unu kavurun. Sütü ekleyin ve karıştırarak
    muhallebi kıvamına getirin. Tuzunu ayarlayın. Beşamel sosu tepsiye yayın. En üste kaşar peyniri serpin.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine peynir dilimi yerleştirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...