ISPANAK BORANİ

ÇOK FARKLI BİR BORANİ TARİFİ ISPANAK SEVMEYENLER BİLE EMİNİM BAYILACAKTIR...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanak ve taze soğanlar doğranıp yıkandıktan sonra tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlanıp süzülür.
    -Bu arada maydanoz ve dereotu incecik kıyılıp hazırlanır.
    -Süzülen ıspanaklar elle sıkılır.
    -Tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve 2 yemek kaşığı un alınıp kavrulur.
    -Süt,tuz ve karabiber eklenip pişirilir.
    -Sıkılan ıspanaklar,dereotu ve maydanoz beşamel sosa eklenip 5 dakika karıştı rılarak pişirilip servis tabağına alınır.
    -Sarmısaklar dövülüp yoğurta karıştırılıp boraninin üstüne dökülür.
    -En son Ayçiçek yağı ve toz biber yakılıp üzerine gezdirilir.
    AFİYET OLSUN....

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...