Barbunya Kokoreç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BARBUNYAYI ayıklayın ortasındaki kılçığı çıkarıp, derisini aldıktan sonra kıyın. Sıvıyağ ve tereyağını bir tavada 1-2 dakika kızdırın. İçine barbunya, kıyılmış sivri biber, taze soğan ve sarmısağı katıp, 2-3 dakika soteleyin. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi kattıktan sonra 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. En son kekik, pulbiber, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edip, şöyle bir karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...