Gelincik Buğulaması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Gelİncİk yapraklarını temizce yıkayıp, ince ince kıyın. Soğanı ve sarmısağı yemeklik doğrayın. Doğranmış yapraklarla birlikte diğer bütün malzemeyi çukur bir kaba koyun. Karıştırarak iyice yoğurun. Bu arada gelincik yaprakları solup azalacağı için, uygun bir tencereye koyup, altını iyice kısarak, bulgurlar şişene kadar 20-25 dakika pişirin. Eğer gelincik yaprakları yeteri kadar su salmazsa, bulgurların pişmesi için 1 kahve fincanı sıcak su ilave edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL