Bulgur köfteli kabak yemeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köftesi için bulguru ayıklayın.
1 su bardağı kaynar suyu üzerine boşaltıp ağzını kapatın bulgurların şişmesini bekleyin.
İçine yumurtayı tuzu baharatları ve unu ekleyip ara sıra su ilavesiyle köfte kıvamında iyice yoğurun
Daha sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Un serpilmiş tepsiye alın.
Kabakları soyup küp küp doğrayın.
Kızartamak için yağı kızdırıp önce kabakları daha sonra köfteleri yarı diri kalacak şekilde kızartın
Soğanları yemeklik doğrayın.
Sarmısakları ince kıyın.
Sıvı yağda soğan ve sarmısakları kavurun
Salçayı ilave edin.
Salçanın kokusu çıkınca kabakları haşlanmış yeşil mercimekleri köfteleri tuzu ve karabiberi ilave edin.
Bir miktar sıcak su katıp kısık ateşte pişirin.
Yemek pişince yoğurt eşliğinde servis yapın
Afiyet olsun .
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL