SOĞANLARIN baş ve saplı kısımlarını düz keselim. ‹ç kısımlarını kabak oyacağı ile derince oyalım. Bir tencerede yumuşayana dek haşlayalım. 2 soğanın içinden çıkan parçaları küçük doğrayarak sıvıyağda hafifçe pembeleştirelim. 1 Üzerine küçük doğranmış brokoli dallarını ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım. Tencereyi ateşten alıp brokolili harcı soğutalım. ‹çine ezilmiş peyniri, yumurtayı, tuzu ve karabiberi katıp karıştıralım. 2 Bu malzemeyi soğanların içine dolduralım. Bir tavada 4 çorba kaşığı sıvıyağı ve yarım çorba kaşığı salçayı yarım dakika kavuralım. Üzerine yarım su bardağı suyu ve tuzu ekleyip, bir taşım kaynatalım. 3 Sosu fırın kabına dökelim ve soğan dolmalarını içine dizelim. Kenarlarına brokoli dallarını yerleştirerek fırına sürelim. Dolmaların üzeri hafifçe renk değiştirene dek pişirelim. Sıcak servis yapalım.