Bezelyeli Pay
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAMUR için, yumurta, 2 su bardağı un ve 3 çorba kaşığı margarini bir kapta karıştırıp yarım saat dinlendirin. Beşamel sos için, bir tencerede 1 çorba kaşığı un ve yağı kavurun. Üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Dinlenmiş hamuru tart kalıbına yayın. Tüm sebzeleri, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırıp, tart hamurunun üzerine yayın. Son olarak üzerine beşamel sos gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL