Bezelyeli Pay
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAMUR için, yumurta, 2 su bardağı un ve 3 çorba kaşığı margarini bir kapta karıştırıp yarım saat dinlendirin. Beşamel sos için, bir tencerede 1 çorba kaşığı un ve yağı kavurun. Üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Dinlenmiş hamuru tart kalıbına yayın. Tüm sebzeleri, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırıp, tart hamurunun üzerine yayın. Son olarak üzerine beşamel sos gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL