Aş (Azerbaycan Mutfağı'ndan)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    LEPEYİ bir gece önceden ıslatın. Sıvıyağı tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Rengi döndüğünde lepe ve küp doğranmış havucu ilave edin. Suyunu ayarlayıp, yaklaşıp 30 dakika pişirin. Tüm yeşillikleri kıyıp, lepe ve havuç piştikten sonra tencereye ekleyin. Pirinci ilave edip, tuzunu ayarlayın. Üzerini kıyılmış reyhan ve kişnişle süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
    Lepe: Nohudun biraz daha küçüğü ve ikiye ayrılmış şekline "Lepe (muhaşir, muhaşer)" denir.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...