Armutlu Zeytinyağlı Kereviz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1KEREVZLER soyun ve dilimleyin.Kararmalarını önlemek için limonlusuya koyun. 3 adet kerevizin yesil saplarını 1 cm uzunlugunda kıyın. Soganıince halka seklinde dograyın.

    2 Kerevizi limonlu sudan alıp tencereyeyerlestirin. Üzerine kereviz sapı,sogan, 2 adet mandalinanın suyu, ezilmissarmısak ve zeytinyagının yarısınıekleyin. 10 dakika soteleyin. Kalan 4 adet mandalinayı kabuklarıyla birliktedilimleyin ve tencereye ekleyin. Kalanzeytinyagı, bal, hardal tohumu ve 1 subardagı sıcak suyu üzerine gezdirin.Tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapagınıkapatın ve kısık ateste pismeye bırakın.

    3 Kerevizler yumusayınca dilimlenmisarmudu üzerine ekleyin. Armut vekereviz yumusayana dek pisirin. Soguduktansonra maydanozla süsleyerekservis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...