Sebzeli Bahar Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Taze fasulyeyi bütün olarak, tuz ve balzamik sirke kattığınız kaynar suda 10 dakika haşlayın. Tencereden aldıktan hemen sonra soğuk suyla şoklayın ve kurulayarak verev şeklinde kesin. Kabakları da aynı suda 5 dakika haşlayıp çıkartın. Soğuk suyla şoklayıp suyunu sıkın ve kurulayıp doğrayın. Kereviz ve yerelmalarına da aynı işlemleri uygulayarak dilediğiniz şekilde kesin. Mantar ve rokayı iri şekilde doğrayın. Salatalığı, kabuğunu temizlemeden ince dilimleyin. Havuçları arzuya göre dilimleyin veya rendeleyin. Hazırladığınız bu malzemeleri salata kasesinde harmanlayın. Sosu hazırlamak için limon suyunu, elma sirkesini, zeytinyağını, minik doğradığınız sarımsağı, tuzu, pul biberi, fesleğeni bir kasede karıştırarak salataya ekleyin. Üzerini mısır ve kaşar peyniri ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL