Güneş Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirince su ekleyip, diri kalacak şekilde haşlayın. Fazla suyunu süzüp, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırın. Garnitürü ekleyip, harmanlayın. Pirinci ocaktan alıp, yarısını kelepçeli kalıba dökün. Üzerini kaşıkla düzeltip, dilimlenmiş salatalık turşularını yerleştirin. Ayrı bir yerde dereotu, maydanoz, taze soğan ve marulu karıştırıp, pirincin üzerine yayın. Yoğurt ile mayonezi karıştırıp, yarısını yeşilliklerin üzerine sürün. Pirincin kalan yarısını da kalıba döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzeltin. Kırmızı ve sarı biberi halka şeklinde doğrayıp, pirincin üzerine yerleştirin. Ortalarına kalan mayonezli yoğurt karışımını yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...