Portakallı Esmer Bulgur Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Esmer bulgura tuz ekleyerek sıcak suda diri kalacak şekilde haşlayın. Diğer yanda portakalların üzerinden 2 cm kalacak şekilde kapak çıkartın. Daha sonra içlerini kaşık yardımıyla boşaltın. Hazırladığınız portakalların kurumaması için ağız tarafları alta gelecek şekilde tabağa dizin. Portakal içlerinin yarısını irice doğrayın. Kalan diğer yarıyı da süzgece alarak yarım su bardağı portakal suyu çıkartın. Derin bir salata kasesine portakal suyu, sirke, hardal ve zeytinyağını alarak çatalla çırpın. Tuz ve karabiberi de ekleyerek harmanlayın. Haşladığınız bulguru, portakalın rendelenmiş kabuğunu, irice doğradığınız portakal içlerini, ince doğradığınız soğan ve naneyi ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı, içini boşalttığınız portakalların içine doldurun. Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.