Meyve Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tüm meyveleri yıkayıp kurulayın. Portakalların ikisini ve limeleri, kabuklarını soymadan ince halkalar halinde doğrayıp kenara alın. Mango ve armutları kabuklarını soymadan, kalan portakalı ise kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine tanelerine ayırdığınız üzümü ekleyin. 1 çorba kaşığı esmer şekeri serpip harmanlayın. Derin ve geniş bir salata kasesinin kenarlarına halka halka kestiğiniz portakal ve lime dilimlerini yerleştirin. Harmanladığınız meyveleri kaseye boşaltın. İkiye böldüğünüz çilekleri ve çözdürdüğünüz frambuazları ekleyin. Balı gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...