Karidesli Patlıcanlı Salata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanı boyuna ince şeritler halinde dilimleyip süte yatırın. Sütte bir miktar dinlenen patlıcanlara karidesleri sararak kürdan ile tutturun. Karidesleri sardığınız patlıcanları tekrar 15 dakika süte yatırın. Daha sonra sütten çıkarıp mısır ununa bulayarak sıvı yağda kızartın. Diğer taraftan sos için; bir kapta mayonezi, zeytinyağını, sirkeyi tuzu ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı mevsim yeşilliğinin üzerine gezdirin. Kızarttığınız karidesli patlıcan rulolarını da salatanın üzerine ilave ederek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL