Güneş Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirince su ekleyip, diri kalacak şekilde haşlayın. Fazla suyunu süzüp, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırın. Garnitürü ekleyip, harmanlayın. Pirinci ocaktan alıp, yarısını kelepçeli kalıba dökün. Üzerini kaşıkla düzeltip, dilimlenmiş salatalık turşularını yerleştirin. Ayrı bir yerde dereotu, maydanoz, taze soğan ve marulu karıştırıp, pirincin üzerine yayın. Yoğurt ile mayonezi karıştırıp, yarısını yeşilliklerin üzerine sürün. Pirincin kalan yarısını da kalıba döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzeltin. Kırmızı ve sarı biberi halka şeklinde doğrayıp, pirincin üzerine yerleştirin. Ortalarına kalan mayonezli yoğurt karışımını yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL