Çağla Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çekirdekleri ayıklanmış çağlalara 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve mayonezi ekleyin. Rondo veya blender yardımı ile püre haline getirin. Dövülmüş sarımsağı, toz şekeri, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içini ve tuzu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı servis tabağına alın. Üzeri için, sıcak suda 3- 5 dakika beklettiğiniz kırmızı biberleri şeritler halinde keserek kurulayın. Zeytinleri dilimleyin. Salatanın üzerini hazırladığınız kırmızı biber şeritleri ve zeytinlerle süsleyerek buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...