Balıkçı Limonları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Limonları tabağa oturtmak için iki ucundan hafifçe kesin. Sonra limonları ortadan ikiye keserek içlerini boşaltın ve tabağa dizin. İnce doğradığınız dereotunu,maydanozu, soğanı, marulu, haşladığınız pirinci, ton balığını, katı haşlayıp küçük doğradığınız yumurtayı çukur bir kaseye alarak hafifçe karıştırın. Sosu hazırlamak için ayrı bir kapta zeytinyağını, limon suyunu, ince doğradığınız sarımsağı, karabiberi, mercanköşkü ve tuzu iyice karıştırarak salataya ilave edip 5 dakika dinlendirin. Sonra içini boşalttığınız limon kaselerinin içine malzemeyi paylaştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...