Atom Salata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri haşlayın ve ezin. İçine zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış dereotu ve tuz ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir parçayı avucunuzun içinde baş parmağınızla incelterek içli köfte yapar gibi küçük çanaklar hazırlayın. İç harç için rendelenmiş havucu sıvı yağda kavurun. Ilındıktan sonra yoğurt, dövülmüş sarımsak, mayonez ve tuz katıp karıştırın. Hazırladığınız harcı patates çanaklarının içine paylaştırın. Servis tabağına aldığınız atom salatayı buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL