Arpa Şehriye Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Arpa şehriyeyi bir tavada hafif rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra makarna gibi haşlayıp, süzün ve derin bir kaseye alın. Diğer tarafta hardal, sirke, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve limon suyunu karıştırın. Sıcak şehriyenin içine katıp karıştırın. Çekirdeği çıkartılmış ve küp şeklinde doğranmış kırmızı biber, ince kıyılmış taze soğan, çekirdeği çıkartılmış zeytin, kıyılmış dereotu, tuz, karabiberi şehriyeye ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırıp tatların birbirine geçmesi için buzdolabında 1 saat bekletin. Ortadan ikiye kestiğiniz limonların içini çıkarıp arpa şehriye salatasını paylaştırın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL