Perdeli Özbek Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yumurta, yoğurt, karbonat, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırın. Azar azar un ilave edip, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin. Pirinci sıcak su ile ıslatın. Eti, pembeleşene dek tereyağında soteleyin. Kıyılmış soğan, badem, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yıkanıp,
    suyu süzülmüş pirinci ve safranı ilave edip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pilavı servis edebileceğiniz fırına dayanıklı bir kaba alın. Hamurdan bezeler
    koparıp ince uzun yuvarlayın. Pilavın üzerini hamur parçaları ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece
    fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...