Şeftali Kremalı Pasta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pandispanya için yumurta ve pudra şekerini derin bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Eritilmiş ve ılınmış tereyağı, fındık unu, badem unu, maya, tuz ve un ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Bu şekilde 20 dakika dinlendirin ve yağlanıp, unlanmış 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (pandispanyaya bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir) pişirin. Kek soğuduktan sonra enlemesine ortadan ikiye kesin. Kreması için bir tencerede süt, pudra şekeri, vanilya, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve badem unu, fındık unu ve tereyağını katın. Çırpma teli ile karıştırarak soğutun ve kremayı ikiye ayırın. Bir bölümünün içine kabukları soyulmuş ve rendelenmiş şeftaliyi katıp, karıştırın. Bu karışımı kestiğiniz pandispanyanın birinci katına sürün ve üzerine diğer pandispanyayı kapatın. Sade krema ile pandispanyanın üzerini kaplayın. Üzerini dilimlenmiş şeftali ve file badem ile süsleyip, servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.