Muzlu Toplu Pasta

Muzlu toplu pasta, lezzetli ve şık sunumlu bir tarif.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Her iki keki de likörle ıslatın. Süt ve şekeri bir tencerede karıştırarak un, vanilya ve çırpılmış yumurtayı ekleyin. Krema kıvamına gelince ocaktan indirin. Karıştırarak soğutun. Kremanın yarısını ilk pandispanya katının üzerine sürün. Üzerine boylamasına ikiye bölünmüş muzları yerleştirin.
  • 2
    İkinci keki de üstüne yerleştirin. Kalan kremayı sürüp donmaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip karıştırarak soğutun. Çikolatayı kremayla karıştırın. Pastanın üzerini çikolatalı kremayla sıvayın.
  • 3
    Küçük topları hazırlamak için muzu ezin. Ufalanmış keklerle karıştırıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Damla çikolatayı benmari usulü eritip topların üzerine dökün ve dondurun.
  • 4
    Topları pastanın üzerine gelişigüzel yerleştirin. Beyaz çikolatayı da eritip çatal yardımıyla pastanın üzerine çizgiler oluşturacak şekilde gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...