Milföylü Pastacıklar
Meyve dolgusu ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Şık sunumuyla özel davetlerin gözdesi olur.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Milföyleri oda sıcaklığında 5-6 dakika beklettikten sonra kalp şeklindeki kalıplarla şekiller çıkarın. İçi için toz şeker, toz badem, rendelenmiş bitter çikolata ve vişneyi bir kapta karıştırın. Kalp şeklindeki milföy hamurunun üzerine bu karışımdan koyun ve üzerine diğer kalp şeklindeki hamuru kapatın.
-
2
Milföy hamuru ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerilerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL