Milföy Pasta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için, un, yumurta, tuz ve limon suyunu derin bir kapta, kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar su ekleyerek, yoğurun. Daha sonra hamuru dörde-beşe katlayıp, poşete koyarak buzdolabına yerleştirin. 1-2 saat bekletip, dolaptan alın. Margarinle birlikteaçıp, hamuru tekrar katlayın ve dolaba koyun, beklemeye bırakın. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. Her seferinde margarinle açın. Sonuncuda hamuru dolaptan alıp, tekrar margarinle tepsi büyüklüğünde açın. Kenarlarını ruletle düzeltin. 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin. Bu arada vanilya ve margarin hariç krema malzemesini ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alınca margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırından aldığınız hamuru testere bıçakla enlemesine üçe bölün. Üzerine kremayı sürün. Diğer milföy hamurunu üzerine kapatın. Tekrar testere bıçakla dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL