Limonlu Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, pudra şekeri, toz badem, tereyağı ve yumurta sarısını karıştırın. Hamur kıvamına gelene dek yoğurup, streç filmle sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru, 24 cm çapında yuvarlak tart kalıbına yerleştirin ve çatalla delin. 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Üzeri için gereken malzemeleri çırptıktan sonra tartın üzerine döküp, 180 derece fırında kontrol ederek tekrar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmasını bekledikten sonra buzdolabında soğutun. Üzerine pudra şekeri serperek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL