Karadutlu Pasta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pötibör bisküvileri derin bir kaba alarak havan tokmağı ile dövün ya da robottan geçirin. Jöleyi 5 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı toz şeker ile pişirip, ılıtın. İki buçuk çay bardağı jöleyi, bisküvilerle karıştırıp dilediğiniz bir pasta kabına bastırarak yayın. Yoğurt ile 1 çay bardağı jöleyi karıştırın. Jöleli yoğurdu bisküvilerin üzerine yayın. Buzlukta 1 saat kadar bekletin. Daha sonra üzerine karadutları dizin. Kalan jöleyi de üzerine gezdirin. 24 saat buzdolabında bekletip, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...