Greçkalı İrmik Tatlısı (Greçkalı İrmik Pastası)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Greçka, irmik, kuş üzümü, toz şeker, süt, tereyağı, badem ve tarçını tencereye alın. Kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocağın altını kısıp, 15 dakika daha pişirin. Dilediğiniz şekildeki bir kalıba döküp soğumaya bırakın. 5-6 saat buzdolabında dinlendirip servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerine çikolata sos döküp, dilimleyerek servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...