Cevizli Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, yumurta, margarin ve tuzu karıştırıp, tart hamuru hazırlayın. 24 cm çapındaki kalıbı yağlayıp, içine yerleştirin. 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir yerde toz şeker, bal, ceviz, bir tutam tuz ve yumurta sarılarını çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını da kar haline gelene dek çırpın. Yumurta aklarını cevizli karışıma ekleyip, karıştırın. Bu karışımı 15 dakika pişirdiğiniz tart tabanının üzerine dökün. 35-40 dakika veya altın rengi alana dek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL